10’ernes mest populære smykketrends

Et nyt årti står for døren og det betyder, at vi skal sige farvel til 2010’erne og alt hvad dette årti medbragte. På smykkefronten er der sket kolossale ting, og derfor kigger vi i dette blogpost på de største trends i smykkeverdenen i 2010’erne. For det første har e-handlen for alvor fået sit greb i smykkeindustrien og en stor del af smykkerne er i dette årti blevet solgt online.

Det var også et årti, hvor især sølvsmykker har genvundet sin plads i smykkeskrinet, og hvor tidens temaer konstant har skiftet. Det er naturligvis svært at koge et helt årti ned til få temaer, men her har vi taget et par forskellige, gennemgående ting, der er sket det seneste årti i smykkeverdenen.

Nye materialer og farver

En ting er helt sikkert. 2010’erne var det årti, hvor et nye materialer til smykkeproduktion virkelig så dagens lys. Specielt farvede sten (safir, rubin, smaragd, mv.) har været særdeles populære blandt smykkedesignere og er nogle af de mest brugte farver i dette årti. Ligeledes har sølvsmykker og brugen af platinium i denne dekade været et populært valg.

Trends skifter hurtigere end nogensinde før – og sølvsmykker er tilbage

Dette årti var også året, hvor motiverne var i konstant udvikling. Hele tiden kom der nye trends og motiver til verdenen.  Blomster, ugler og mange andre motiver var nogle af de hotteste motiver i det seneste årti. Mange af dem var sølvsmykker, der virkelig fandt fodfæste hos alle aldersgrupper i denne årrække.

Smykker til mænd er blevet mere populært end nogensinde.

Smykker til mænd oplevede endnu engang fremgang i populariteten. Armbånd, ure, halskæder osv., var i høj kurs, når det mandlige køn skulle vælge accessories. Sølvsmykker var endnu engang et af de foretrukne valg og armbånd var ligeledes rigtig populære. Det var dog stadig urene, der er den foretruke accessory til mænd i 2010’erne.