Da familiealbummet blev digitalt

Du kender det nok godt selv. Du har lige taget det – synes du selv – fineste billede af et af dine poder, og du lægger det hurtigt op på Instagram. Dine følgere skal da se, hvor skønt dit afkom er! Men har du husket at spørge lille Carl, hvad han synes om at blive lagt til skue på de sociale medier? Det er der nemlig mange forældre, der glemmer.

I takt med at de sociale medier har sneget sig længere og længere ind i vores privatsfære, slækkes vores grænser for, hvad vi deler af indhold på medieplatforme som Instagram og Facebook. Mange tænker måske ikke over, at deres digitale fotoalbums får et langt større publikum end blot venner og familie.

Har du husket at spørge om lov

Når man som forælder poster billeder af sine børn på de sociale medier, er det vigtigt at have for øje, at børnene måske ikke synes, det er så fedt, når der pludselig ligger et nyt billede af dem på mors Instagram-profil. Derfor kan det være en god idé at spørge dine børn om lov, før du poster et billede af dem. Små børn kan selvfølgelig ikke sige hverken til eller fra. I stedet bør du overveje, hvilke slags billeder du deler.

Du kan også vælge at gå helt over i den anden grøft og få dine børn portrætteret på god gammeldags vis af en professionel fotograf. Det er noget særligt at få sine børn eller særlige begivenheder i sit liv foreviget af en professionel.

Kvaliteten er ofte bedre, end hvad en mobiltelefon kan præstere. Og måske dine poder vil blive glade for, at billederne ryger i fotoalbummet og ikke på nettet?