Sørg for at få din aircondition i bilen serviceret

Når du sender din bil til service, er det en rigtig god idé at inkludere et eftersyn af bilens aircondition også. Aircondition er ofte en funktion, som mange bilejere tager for givet, når det kommer til eftersyn af bilen.

De primære ting som vi hæfter os ved, der skal tjekkes, er bremser, gear, olie og udstødning samt undervogn. Det skyldes måske også, at det ofte er der, der i høj grad er brug for reparation. Ikke desto mindre er bilens aircondition dog også vigtig, da den sørger for, at din bil har et godt og sundt indeklima.

Det er især en nødvendighed, hvis du kører i varmt vejr eller lange ture flere gange om ugen. Du kan faktisk sammenligne din bils indeklima med indeklimaet i dit hjem. Der må hverken være for tørt eller fugtigt, da det kan medføre sundhedsmæssige gener for dig og dine medbilister eller bofæller.

Fordele ved at tjekke din bils aircondition regelmæssigt

De fleste automakanikere tilbyder de grundig service af din bils aircondition, således den både opnår længere levetid, men også så du undgår at stå med en meget dyr reparation, hvis den skulle gå i stykker.

Din bils aircondition kører på et kølemiddel, hvilket betyder, at efterhånden som tiden går, vil din bil opbruge dette kølemiddel. Jo mindre kølemiddel der er, jo mindre effektiv er din aircondition også, og hvis den løber helt tør, og du over en længere periode kører uden kølemiddel, risikerer du, at den går helt i stykker.

Som du nok kan regne ud, vil det altså være rigtigt træls at stå med en ineffektiv eller ødelagt aircondition på din årlige sommerferie. Derfor bør du især sørge for at tjekke, den er tip-top, før du tager afsted på ferie.

Når du sender din bil til service og beder dem om også at lave eftersyn på din aircondition, kan du være sikker på, at de gennemgår alle de vigtige funktioner. Det er altså en rigtig god langtidsinvestering at få udført service af din aircondition i stedet for en reparation.

Dét skal du være opmærksom på

Hvis du er interesseret i at spare penge ved at have en driftssikker aircondition, bør du sørge for, at anlægget bliver serviceret minimum hvert andet år. Mange bilejere tror fejlagtigt, at automekanikerne tjekker det i forbindelse med et lille, stort eller olieeftersyn, men det er altså ikke tilfældet.

Du skal selv bede om servicering af dit airconditionanlæg, hvis du gerne vil undgå dyre ekstraregninger i forbindelse med reparationer. Som med så mange andre ting, er det meget mere fornuftigt at tage skaderne i opløbet.

Hos Automekanikeren tilbyder de ikke kun et eftersyn af din bils aircondition, men ovenikøbet også en bakteriedræbende behandling, som bidrager til ren og frisk luft i bilen. Dette er noget, som alle bilejere bør give deres aircondition i forbindelse med et servicetjek, men det gør sig især gældende for dem, der har biler, de ikke benytter året rundt.

Når der bliver tændt for et inaktivt airconditionanlæg, kan du nemlig risikere, at der lugter af mug, fordi anlægget ikke har været brugt i lang tid, og fordi bakteriebestanden har haft mulighed for at vækste i den ubrugte periode.